Ugljevik: SELU U POHODE – Kulturna scena

 

U OKVIRU akcije „Selu u pohode“ ugljevički Centar za kulturu promovisao je knjigu „Vrt“ autora Dragana Markovića u Bogutovom Selu, zaseoku Vučijak na letnjoj sceni.

Marković je rekao da je „Vrt“ knjiga njegovih izabranih pesama koja obuhvata poeziju iz petnaest dela.

– Tih petnaest dela sam objavio u prethodnih 15 godina i to je sveobuhvatno štivo u kom je zastupnjena moja poezija, sve bitno što sam u proteklih deceniju i po stvarao – rekao je Marković koji je rodom iz Kostajnika kod Krupnja u Srbiji.

Marković je zahvalio na gostoprimstvu i saradnji sa svima koji su učestvovali u organizaciji ove književne večeri.

Pesnik iz Srbije je pročitao pesmu koju je posvetio čuvenom hirurgu Miodragu Laziću iz Niša, heroju koji je pomagao srpskom narodu u odbrambeno-otadžbinskom ratu u Republici Srpskoj a koji je preminuo od posledica korona virusa.

Marko Tomić, domaćin književne večeri, rekao je da se gosti promocijom knjige napajaju kulturom.

– Prvi put se ovde organizuje kulturno veče, a u narednom periodu organizovaćemo i druge sadržaje iz oblasti kulture – rekao je Tomić.

Pesnik iz Tobuta kod Lopara Slobodan Jović govorio je o poetskom stvaralaštvu Dragana Markovića i o nagradama koje je ovaj pjesnik dobio u proteklom periodu a u zabavnom delu programa nastupao je vokalni solista Savo Mirković iz Ugljevika.

Direktor ugljevičkog Centra za kulturu Predrag Vujević izrazio je zadovoljstvo jer se po prvi put organizuje u okviru akcije „Selu u pohode“ u prirodi i atmosferi art kafea.

– Do sada smo imali u okviru ove akcije pozorišne predstave, a večeras je prvi put organizovano književno veče, uz prisustvo brojne publike – rekao je Vujević.

Izvor: Novosti/V.M.

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com