VW plaća odštetu u vrednosti od 830 miliona evra (VIDEO)

Dieselgate skandal nastavlja da potresa Nemačku.

Udruženje potrošača Nemačke i Volkswagen su došli do dogovora i ovaj proizvođač će morati zbog „prljavih dizel automobila“ morati da kupcima isplati štetu u vrednosti od 830 miliona evra.

Što znači da će preko 260.000 ljudi biti kompenzovano, a „paketi“ će biti od 1.350 evra do 6.858 evra, što je kako udruženje potrošača kaže oko 15 procenata od originalne cene.

Ukoliko kupac nije zadovoljan nagodbom, može da odbije ovo i da ode na sut u sopstvenoj režiji, pošto je ovo ipak bilo brzo i sigurno rešenje.

Oni svoju odluku moraju da donesu do 20. aprila 2020. godine, ali u svakom momentu mogu da kontaktiraju svog advokata i te troškove će pokriti Volkswagen, ali ne više od 190 evra i to samo ukoliko kupac odluči da prihvati nagodbu.

Paket kompenzacije odnosi se na nemačke stanovnike koji su kupili Volkswagen automobile sa dizel motorom najkasnije 31. decembra 2015. godine i oni će od Volkswagena dobiti pismo u kom će sve biti objašnjeno, kao i PIN kod kojim će dobiti posebne informacije o paketu, na vebsajtu kompanije.

Izvor: B92 / S.N