“ZASTRAŠUJUĆE PRIZNANJE BAKIRA” Borenović upozorio da SDA zloupotrebljava Ustavni sud

Predsjednik PDP Branislav Borenović je naglasio da se Ustavnom sudu podnose apelacije sa poznatim ishodom i da u njima uglavnom učestvuje SDA.

– Najveći problem ove zemlje je taj način donošenja odluka u institucijama BiH, posebno u Ustavnom sudu, gdje se odluke donose preglasavanjem. Ustavni sud BiH se postavlja u ulogu ustavotvorca i krši načelo podjele vlasti. Aspurd je da po istom sadržaju taj sud donosi dvije potpuno drugačije odluke. Zastrašujuće je javno priznanje Bakira Izetbegovića da koristi Ustavni sud BiH kao mehanizam za realizaciju svoje politike. Tužilaštvo ga čak i ne zove da ispita da li je počinio krivično djelo zloupotrebe svog položaja – rekao je Borenović na sjednici Narodne skupštine RS.
Borenović je naglasio da treba eliminisati strane sudije iz Ustavnog suda BiH, ali i sve članove koji su bili ranije u političkim partijama.

– Mi u Klubu PDP ćemo poštovati stavove NSRS, ali smo isto tako oprezni da prihvatimo bilo kakav avanturizam bez jasne strategije – zaključio je Borenović.

Izvor: srpskainfo