Zbog ovih poslova u kući parovi se najčešće svađaju

 

Frustraciju zbog kućnih poslova najviše osećaju žene

Da li vam se nekada čini da poslovima u kući nema kraja? Čim jedno završite, drugo se uprlja i deluje kao da ste u začaranom krugu.

Zato nije ni čudo da mnoge frustriraju njihovi partneri kada izbegavaju kućne poslove ili ih ne rade dobro. Jedna od šest osoba izjavila je da bi raskinula vezu s drugom osobom zbog kućnih poslova. Procenat je bio viši među osobama u dobi od 18 do 25 godina (31 odsto) u poređenju s osobama u dobi od 35 do 44 godine (21 odsto), prema istraživanju na 1.500 Britanaca, prenosi „Metro“.

Ali, koji poslovi uzrokuju najviše svađa među parovima? Neverovatnih 55 odsto Britanaca reklo je da je generalno pospremanje kuće glavna tačka problema.

Pranje posuđa bio je sledeći glavni uzrok svađa s 35 odsto Britanaca koji su rekli da ono uzrokuje mnogo problema. Čišćenje WC-a i vađenje kanti za smeće zauzeli su treće mesto, izazivajući svađe kod 30 odsto parova.

Frustraciju zbog kućnih poslova najviše osećaju žene, a njih 54 odsto veruje da se one brinu za sve poslove u kući. To potvrđuje najnovija anketa koju je sproveo „Tapi Carpets & Floors“, koja je pokazala da jedna od tri žena ne veruje da su poslovi ravnomerno raspodeljeni.

Međutim, 38 odsto muškaraca ne slaže se s tim i veruju da oni rade jednako kao i njihove žene. Ostali kućni poslovi koji uzrokuju sukobe su čišćenje kade, usisavanje, čišćenje tuša kao i punjenje i pražnjenje mašine za pranje sudova.

Top 10 kućnih poslova koji uzrokuju svađe:

– Generalno pospremanje 55 odsto

– Pranje posuđa 35 odsto

– Čišćenje toaleta 30 odsto

– Iznošenje kanti 30 odsto

– Čišćenje kupatila 24 odsto

– Usisavanje 22 odsto

– Čišćenje tuša 22 odsto

– Punjenje i pražnjenje mašine za suđe 20 odsto

– Pranje veša 20 odsto

– Menjanje posteljine 20 odsto

(Telegraf)