Bijeljina – Košarac: Razmjenom iskustava do većeg spoljnotrgovinskog prometa

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ocijenio je da je dobra saradnja privrednika iz Republike Srpske i Srbije plod dobrih politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, posebno u segmentu agrara i načina na koji se obezbjeđuje spoljnotrgovinski promet.

“Vidljiv je uticaj tih adekvatnih politika, ne samo dokumenta koji se zove Specijalne paralelne veze, nego moramo biti svjesni da smo i tradicionalno kroz spoljnotrgovinski promet naslonjeni jedni na druge. Taj promet se nesmetano odvija između Srbije i BiH”, rekao je Košarac novinarima u Bijeljini.

On je naveo da je Sajam “Interagro” potvrda adekvatnih politika ministarstava poljoprivrede Srbije i Srpske, a Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, u skladu sa svojim nadležnostima, primjenjuje međunarodno potpisane ugovore.

“Nemamo otvorenih pitanja kada je riječ o robnoj razmjeni sa Srbijom i raduje me ta činjenica”, napomenuo je Košarac.

Košarac je ukazao da bi u kompletan ovaj proces dobro bilo da se uključe i partneri iz Federacije BiH (FBiH) – da i oni nađu tržište svojih proizvoda na policama u Srbiji, koja pokazuje da je lider u regionu.

“Treba da promovišemo jedni druge, razmjenjujemo iskustva i primjere dobre prakse i na taj način obezbjeđujemo što je moguće veći spoljnotrgovinski promet”, poručio je Košarac.

(SRNA)

Ukoliko ste zadovoljni načinom na koji vas bijeljinapress.com informiše, zapratite nas na našoj facebook stranici Bijeljinapress.com