ZAŠTO DODIK NE MORA U KARANTIN? Vlada RS odgovorila na pitanje opozicije

Vlada Republike Srpske saopštila je da su predsjednik RS, predsjednik Vlade RS, srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ministri u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, izuzeti iz Zaključka o sprovođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina.

Tako je Vlada RS odgovorila na pitanje predsjednika PDP Branislava Borenovića da li će srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik, poslije posjete Srbiji, ići u kućnu izolaciju ili karantin, prenosi portal Dnevni avaz.

Kako su podsetili iz Vlade RS, Štab za vanredne situacije RS još 23. marta donio je Zaključak o sprovođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (Kovid-19) u Republici Srpskoj, u kojem je pod tačkom 19 navedeno:

– Izuzetno od tačke Z. ovog zaključka, predsjednik Republike Srpske, predsjednik Vlade Republike Srpske, srpski član Predsedništva BiH, te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske), pri obavljanju poslova u okviru vanredne situacije ne podliježu obavezi izricanja mjere karantina u slučaju međunarodnog putovanja.

Dodik je juče boravio u Beogradu, gdje se sastao sa predsjednikom Srbije i premijerkom, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

Izvor: srpskainfo